bakkus.blogg.se

2014-11-25
18:06:37

Farfar Bakkus

Nu har det hänt en massa små men roliga saker som jag vill dela med mig av! Finns en grupp "diskutera islandshästar" på facebook och där lägger en del upp sina bilder på sina pållar fast med störande saker som de vill att man ska trolla bort. Jag tog den uppgiften till en tjej och det var länge sen jag redigerade bort saker från bilder. Jag lyckades rätt bra och hon blev helnöjd :) Ett litet tag senare mailade hon mig en bild på sin jättefina första avkomma på tävlingsbanan men hon frågade om jag kunde ta bort konor och tråd. De är lite mer utmaning men jag ger det ett försök. Killen trodde inte att jag skulle lyckas för konorna är rätt stora och täcker ganska mkt. Idag gjorde jag det iaf! Den svåraste biten var kontoppen som täcker benet. Vi pratade lite däremellan och hon berättade om sin gård i Göteborg som hon och närstånende byggt upp själva. Jättefint, vill gärna ha en egen gård med men i Stockholm är det dyrt..jättedyrt, bara att drömma vidare. Får ta o skrapa lotter haha.
Hennes häst heter Tildra från Bäckevarv.
Här är förebilden, ni ser att ena konen täcker lite av benet.
Och så efterbilden :) Jag är nöjd och ägaren blev jättenöjd hon med :D Hennes namn i hörnan då. Som en liten belöning får jag provrida denna vackra islänning när jag besöker Götet, inte varit där på 3 år men de är dags!
 
En annan rolig sak om Bakkus är att jag såg, även på forumet, att en Susanne hade skrivit en komentar. Förut så hade jag fått höra att Bakkus från Ånsta fick en avkomma innan han blev valack såklart och jag tog den stora uppgiften och letade som en tok. La upp ett inlägg på forumet men ingen hittade något på WF, jag kontaktade SIF (Svenska islandshäst föreningen) hingstavdelning och frågade om de visste något. De gav mig ett svar på vem ägaren var. Avkomman heter Milla från Bänkås, och har kollat på facebook och trott mig hittat henne men inte vågat kontakta. Men då skrev hon Susanne en komentar på ett annat inlägg och jag hörde av mig. Tänkte höra med Bakkus familj om det var okej men glömde det. Susanne svarade och blev jätteglad att jag gjorde det, hon bor i Sundsvall men inte bara det. Bakkus är farfar också :) Milla har en avkomma också som heter Vissla Pinsdotter från Ön. Hur kul är inte det?! Nästan ett års letande och fick svar på allt nu. Även om Bakkus inte är min häst så är han en stor del av mig. Vi ses inte varje dag eller varje vecka men har en otroligt bra kontakt med hans familj, de har gett mig förtoendet att få vara med honom. I snart 3 år, så länge som de har ägt honom, har han varit min med :) Säger att han är min med hehe. Men är jätteglad att jag har nått till Millas och barnbarnet Visslas ägare :D Nu gäller det bara att få åka och träffa dom. Familjen..bus? haha alla har olika namn.
2014-11-22
22:36:00

Snabb hälsning

Vet inte hur jag på bästa sätt ska beskriva min lycka. Jag har svårt att vara just lycklig , glad absolut men de där lilla ruset som nästan ger fjärilar i magen på nytt..
Jag hade bestämt att åka förbi Ågesta där min bästa vän, drömhäst och gamla jobb finns. Jag såklart fler bra vänner där och de är lite hemma på ågesta fast jag inte är där ofta.
Jag har saknar Vera något otroligt mycket så det gjort ont på riktigt. Dagdrömde här om dan att Vera fick en permanent skada så hon blev triangelmärkt och kunde inte gå verksamheten längre och skulle antingen avlivas eller säljas. En tjej köpte henne för en skitsumma och klart jag ville ha henne men hade inte råd. Den tjejen som köpte Veri hälsade jag på och beslöt att ta en avkomma. Vi valde gemensamt ut en kwpn hingst för att hålla renrasen kvar och fölet blev svettfux med lyckta som Lotto, höga strumpor fram o bak o så ett sto såklart. Tjejen bestämde sig att fölet var min men fick vara kvar på gården alltså både Vera o fölis fick jag vara med hur mkt jag ville. Var såå lycklig!!
Men iaf började med att kasta upp porten till storhästarna o ser Hanna framför mig haha och älskade Uvronica(vera) breved mig glad mumsande på sitt hö. Kunde bara stanna drygt en timma för skulle vidare till Vallentuna. SHRK träffade jag på o alla var glada o vi pratade om allt förutom en som ba sa hej..7 år jobbade jag med dom o allt jag fick var ett butter hej.. Aja bry sig resten av gänget hade saknat mig. Hjälpte en med Parma hihi. Sen hälsade jag på min stora kärlek, ahhh hjärtat smälter. Inget bråk, inga öronbakåt, inga hugg bara glad o nöjd Vera som låter mig ta överallt :)) Issa skulle tävla henne i parkadrilj som Frozen ;) sen var jag tvungen att gå .aldrig riktigt känt såhär för en häst förut. Caimona betydde mkt men jag ser mycket av mig själv i Vera. Hon är kaxig, hon är glad, hon är nöjd, hon är smart hon är så..känslofull. Vera är mitt allt innom hästvärlden o sen kommer Bakkus. Sen efter det har jag ärligt ingen aning.
2014-11-18
19:24:29

Löslongering

Är så efter med att blogga, var i stallet i söndags men skriver nu. Först tänkte jag skriva men hade inte tagit några bilder så vad är vitsen, men nu kom jag på att blogga gör jag mest för min egna skull. Att kunna bläddra tillbaka i tiden och se vilka hästar man umgåts med och vad vi har gjort. Självklart så får och kan alla andra läsa detta med men vet inte om de är lika roligt.
I alla fall så var jag ute hos Tinkis, hon är hovöm just nu då hon gått barfota hela sommaren och helt plötsligt rider vi varje dag eller håller igång henne då blir hovarna lite ömma. Så igår (måndags) slog hovslagaren på nya dojjor. Men vi bestämde oss då på söndan att släppa henne lös på banan  så får hon springa av sig. (Använder ordet "så" hur mkt som helst!!)  Hon var jätteduktig och lyssnade bra på smackningar, hon kände mer för att trava hela tiden än att skritta eller galoppera och öronen fram heela tiden :) Hjärtegull. Galoppen är fortfarande lite jobbigt att hålla igång så smacka smacka o smacka heela tiden då pallar hon ett varv haha. Vi ville inte använda longerspöet heller som ett "hot" utan mer naturlig NH (Natural horsemanship). Sen så tänkte jag ähh hon måste ju ha en racer galopp inte vanligt trött galopp. Jagade lite och tog spöt och vevade runt o då kom den riktiga galoppen fram :D var kul o se för hon orkade mer en ett varv i full rulle.
Avslutade med trickträning :) Sånt gillar jag mkt men är inte så värst bra på det. Lärde ju min drömhäst Vera på ridskolan att vinka både bak och fram o utan att göda henne med godis (sen grunden till puss).
Tog tag i Tinkis bakben och visade henne med huvudet att mulen ska nudda bakhoven, då får hon godis. Vi jobbigt var det, hon gav upp ett par gånger men så fort hon nuddade fick hon godis :) Gjorde det på den andra men de var ännu svårare då de var hennes stela sida. Vi försökte buga men hon var som en staty haha fattade inget och särade knappt benen även fast jag drog bak ena frambenet så ba "hängde" hon haha. Vill lära henne puss-kommandot och den kunde hon förutom att hon var lite blyg. Hon visste vad hon skulle göra men undvek lite men sen så fick jag min puss o då fick hon din morotsbit.
Alltså är kär i denna seg/pigga/glada tinkern. Bra första häst, kan utvecklas till vad som helst och är typ renrasig tinker med en färg som är ovanlig. Typ renrasig menar jag att Hallona (mamman) är tinker men i passet står inte hennes föräldrar med, reggade på tinkerförbundet?? Tinkis pappa däremot är en snygg jäkla kändis!
Pitou Van de Bonte Parels
 
Är han inte maffig den där Pitou..