bakkus.blogg.se

2014-10-31
19:00:48

Stardust

När jag var ute hos Paleja för sista gången göförra torsdagen så träffade jag Jennie på vägen, hon och hennes mamma är ägare på Stardust. De har själva haft henne sen föl och ridit in henne. Den hästen är den mest uppfostrade jag känner för att vara så ung. Om hon är 5 eller 6 år kommer jag inte ihåg men kommer ihåg hennes 3 årsdag när jag tog hand om Pedro. Redan då kunde hon stå helt lös ute utan att röra ett hårstrå. Vacker welsh com och lagom stor. 
Men iaf Jennie frågade om jag kunde ta hand om deras skatt igår och det gjorde jag. De har svårt att hitta passnde ryttare som sköter sin del och jag förstår det extra mkt då de har fött upp henne. Då vill man inte ha vem eller vilja som helst på deras häst. De Jennie sa värmde med, att hon sett mig rida och på flera olika och vet hur jag rider så hon litar på mig och att få den äran är verkligen värmande. 
Nu mörknar det fortare så vart svart ute, red på banan. Jäklar vilken fin häst hon är, red ca 40 min. Gjorde allt jag ville, ökad och kortad trav o skritt. Avslutade med låg och lång form, öronen var framåt hela passet. Vackra pärla, ser ut som att jag kommer ha henne fler gånger :)
Det var svårt att fota i mörkret haha.
2014-10-31
10:25:22

Karlslund

Har knappt haft någon tid vid datorn slutet av veckan men Matilda skickade ett sms i tisdags om jag ville följa med till Bakkus i Karlslund. Jag blev så glad o äntligen få se och träffa ljuset i mmitt liv! Jag hade inte kollat på kartan vart det låg så jag förväntade mig en sjukt lång resa typ bort i södertälje haha men så låg det i Sorunda, halvvägs till min killes mamma (som mår bra nu). De roliga var att när vi gick i stallet så stid det bara stora mörka hästar i alla boxar till slutet av stallet där stod Bakkus i sin hörna. Han blev glada men mest glada var nog vi. Han fick massa gottigott av Matilda och vi mös allihoppa i boxen. Han hade blivit smalare men en lååång borstning behövs haha hans man såg ut som ett fågelbo. Tog inga bilder men därimot måste jag säga att jag mår så sjukt bra att få träffa Bakkus famifamilj alltså ägarna. Vi pratar öppet om allt, vad vi tycker si och så, sen så sa Matilda de som alltid gör mig varm i hjärtat att skulle jag sluta som medryttare på lilla B så kommer de inte skaffa någon ny. Att de är nöjda med mig och trivs gör mig glad. Sen var hon så söt och sa att när hon skaffar gård så får jag ha min häst där gratis haha 🐴❤ 
2014-10-25
21:27:09

Cola

Varit ute på Östnora med Pia idag och träffat söta Cola som egentligen heter Bakkardi. Varför han kallas Cola är för att i Tyresta så gick Bakkus, Bakkardi och Bakki i samma hage och både Bakkardi och Bakkus är båda mörka och liknar lite varandra :) Men de var jättetrevligt att träffa Pia och Cola, vi pratade om allt mellan himmel och jord och måste säga att hon är en sån bra lyssnare! Jag vet att jag kan råka lägga mig i en annans mening med att säga mm aa osv men aldrig hoppar in o pratar i någons mening. Pia hon lyssnade på allt och jag kan stamma eller inte stamma utan haka upp mig lite och så blir meningen otydlig. De är jobbigt.
De tråkiga var vädret att de fanimej har varit så hela veckan. Regn och blåst så man flyger bort. Pia var så gullig och frågade varför inte jag red Cola när jag var där sist med Isabel haha och idag fick jag såklart rida om jag ville men vi kände att detta vädret gör en inte på sånt humör. Vi tog in Cola och Mulle som är hagkompis och gav lite lunch och mös. Pia har så ont i kroppen av olika anledningar så hon söker en till medryttare till Cola, hon kan inte rida för de onda men hon är en underbart snäll ägare. Varje gång jag ser Pia tänker jag på Kalle och Garpur. Vi var i stallet från ca 10-15 så en del timmar spenderades och gullig som hon var hade hon skaffat lite fika till oss :)
Mulle vill ha maaat och ändå hade han fått en stadig lunchhö. Han är ju så zööt pussismule
Och så Cola då som vi borstade av lite fint..men lämnade kvar dammet hehe. Han äälskar banan!