bakkus.blogg.se

2014-09-28
18:16:27

Sadlar till salu

Min killes mamma hade hästar förut hemma på landet och jag fick även äran att rida en en hennes hästar. Under den tiden hade hon 2 hästar kvar innan de såldes. Svarten som jag fick rida, varmblodstravare och Teddy som var shetlandsponny. Teddy fick jag köra lite sen när Svarten såldes.
Här är jag och Svarten, innan han flyttade till Skåne. Blyg men väldigt snäll häst som inte fjantade sig.
 
Men eftersom alla hästar är borta sen ett år tillbaka så finns all utrustning kvar. Jag tog på mig uppgiften att sälja allt. Fick hem 3 sadlar.
- Brun (bilden på Svarten) dressyrsadel, Gold medal saddlery. Tokskön och ny
- Svart med syntet, allroundsadel, Thorowgood. Ny med små skav.
- Mörkbrun, omärkt, allroundsadel. Stoppningen är dålig. För ponny.
Fick även hem massa sadelgjordar i olika längd på alla (inte orkat mäta), sadelskydd och en padd.
 
Jag är verkligen über dålig på att mäta sadlar, sitsen kan jag de är ju bara att ta måttband o dra rakt över sätet. De alla har 16tum där tror jag (har ändå inte orkar dubbelkolla) och den där bomvidden är assvår. Tänkte försöka lista ut det men har inte grafskiva så blir lite svårt. Men iaf så kan man få låna och prova om de passar sin häst ist för att bara utgå från en text om den passar eller inte :)
Bor i en liten etta så alla grejer får inte plats, börjar med att sälja av sadlarna och får jag  mer plats då säljer jag träns, bett, sadelhängare och resterande roligheter i sadelkammaren. Önskade jag hade häst nu, skulle tycka att de är skitkul att skämma bort sin häst.
Jag vet att det är Jättesöktigt hemma hos oss!! men vi har suttit barvakt så aaah...
 
Här är bruna dressyrsadeln, innan och efter smörjning. Blev sjukt mycket finare efter min puttsning.
 
Thorowgood allroundsadel, blänker onödigt mkt för att jag har fettat den precis.
 
Ponnysadeln eller vad man kan kalla den. Man ser att den inte är i toppskick men de går att rädda den. Ny stoppning och lite skofärg så blir den fin..o extra fettning så blir den extra mjuk. Kan tänka mig att den legat i sadelkammaren i 10 år.
 
Den här sadelgjorden är kort, dvs till dressyrsadeln men den har tyvär tappat en hake. Hittar jag fästet kan man nog laga den själv eller en skomakare/slöjdaffär bara sy fast men maskin. Osmörjd.
De var väl de, påsen bakom ovan bild innehåller lite smått o gott till Linda :) Hon ska även få prova sadel på Paleja, jag hoppas att dressyren passar! kommer verkligen ihåg hur skön den var och hur lätt jag kom åt Svarten.. vad jag saknar honom.
2014-09-26
19:32:53

26 September 2014

Ingen ridning för mig men en stor förbättring för både Linda och Paleja :) Paleja löslongerades imorse av Linda och de gick jättebra, jag var inte på plats men Linda berättade och la ut en video. Så riktigt bra ut och helt klart bättre att Paleja ens ville ut på spåret och fortsatte springa själv :)
På eftermiddagen så red Linda, såg bra ut och jag höll en halv seriös lektion. Jobbade på långa tyglar i hopp om att Paleja jobbar med sänkt huvud o hals och inte den där kanelbullen hon gör så fort man tar tygeln, så att andra muskler får jobba också. Körde lite serpentiner, halvhalter och skänkelvikning. Det var lite roligt, Paleja verkade förstå till slut när de nötat lite på skänkelvikningen :) Linda snacka om att de var halva rean på Lyckås, åkte dit med ett annat par från stallet men då  hade de precis stängt. Stängde 18 och vi var där 10 min efter, de sög men ska dit imorgon innan löshoppningen med mamma :) Behöver ett par till ridbyxor som sitter som de ska! CRW älskar jag men klart de finns andra helskodda som kan sitta bra med. Killn köpte se senaste till mig men de åker ner vid höften och måste då dra upp hela tiden, sen när jag ska sära på benen o hoppa upp på hästryggen hör man trådarna knaka för att de åkte ner igen -.- Har såklart mina störra byxor från crw hemma, de sitter bra o skönt men de är sååå förstora.. nu när man gått ner över 15 kg ..hehe
2014-09-23
19:40:20

23 september 2014

Idag är ingen rolig dag, Momento har gått bort.. Har inget vettit att skriva. Jag tänker på Madde som haft Momento vid sig i flera år. Momento hade en underbar ägare, hon tog hand om honom så väl.
Även om jag inte var hos Momento så länge, blev medryttare i juli tror jag. Orkar inte bläddra tillbaka i bloggen. Men oftast när jag varit ute hos honom, mina dagar var ju fredagar så hade allt på nått sätt vänt sig mot mig.
Flera gånger hade han happat nån sko, höger o vänster fram.
En gång blev de värsta åsk vädret.
Flera gånger stod han i rödleran så har slängt 2 par skor.
Några gånger hade Madde lyckats ta hem grimman så fick leda i grimskaft.
Kommer inte på nått mer men tycker nu i efterhand att de bara har varit lite roligt :)
Tack Momento för våran lilla tid. Vila i frid, vi ses så småning om igen :) <3