bakkus.blogg.se

2015-02-26
22:24:59

Lurvboll

Så idag eller ikvä jag  bekanta mig med en ny islänning. Pytla heter hon, ett ungt sto (för att vara i islandsvärlden så rider man in dem vid 4-5 års åldern) men hon är född 2008,alltså påväg till att bli 7 år i år. Men iaf hade pratat med hennes ägare och jag kommer kunna hjälpa till när hon är bortrest eller behöver lite extra hjälp :) tycker de är kul att pyssla med hästar och som en belöning får man rida eller gå promenad :).
Hon är en gosehäst men man måste vara lite bestämd mot henne, hon försöker sig på vissa saker flera gånger om och tillslut när man sagt åthenne lika många gånger då ger hon upp. 
Man ska vara snäll men bestämd.
De är de bästa orden för hästarna som jag hört. 
När jag borstade fick jag ihop en nästan lila stor hårhög som henne haha. Vill man sticka en tvär äkta islandströja så varsågod, hon fäller något brutalt mycket. Gick sen en promenad med Sandra på Brynja, Tjörvi som handhäst och jag med Pytla i grimman :) hon knuffades med bogen och drog lite, sen gav hon upp och hittade ett nytt sätt att bestämma dvs dra sig till gräset. Hon drog sig inte men dök med huvudet och man behövde inte dra upp henne utan bara ta ett "tygeltag" i grimskaftet så kom hon upp. De är mycket at träna bort men mycket kan hon lära sig :).
Ska bli roligt att lära känna henne och även från ryggen. De sköna är att de är stallet Bakkus bodde i så man känner alla o kan få hjälp om så behövs :)
Bästa bilden jag fick på henne. Stickelhårig fux typ med ljus man o svans :)
2015-02-22
18:03:45

Super vårkänslor!

Åkte ut med Sanna till knasbollen Willmar. Hade med mig nikken dvs kameran och kände för att rasta den. När vi skulle ta in W hade Sanna morot med sig o vi ställde oss en bit bort. Han visste att vi hade morot men skulle spela svårfångad och bara flyttade ett steg i minuten som en piruett. Resten av hag-gänget kom till oss :) han vann den kampen och vi gick till honom istället.
Jag fick börja med att rida! Först när jag skulle hoppa upp vid stubben så ställde han sig nästa på den och kliade i hovskägget. Han såg ut bara klumpig men rolig ut, hoppade upp från "fel" sida :) Var ett par polacker som körde som galningar och bara glodde, hade ju önskat att Willmar kunde skita på deras rena vita bil ;) tog en liten klätterrunda. Bra att lära känna hans "styre", de var verkligen ut med handen och visa vägen men han är en jättetrevlig häst. Just idag var han superpigg! Red ner till havet och han ville inte stå still..provade en galopp och Sanna sa "han brukar stanna uppe vid kullen där" men han fortsatte hela vägen till en bom haha. Jag försökte få stopp på honom och tänka hur ska jag göra? Efter alla mina försök och jag såg bommen sa jag BOM! till Willmar och han saktade av som "jaha men jag vill ju springa, de är kuuuuuul". De hela var mer roligt i verkligheten :) Red sedan tillbaka till Sanna o hon fick hoppa upp och jogga av honom. Hon tyckte han var ovanligt pigg med men de är bara bra. Då märker man att snön verkligen töat och man kan börja jobba :)
Bildbomb!
Han är en sån jäkla fin häst! :D
2015-02-21
17:57:37

Djur-humor

Jag älskar verkligen djur, de har jag gjort i hela mitt liv. När jag var liten och bodde i hyresrätt så hade vi "fladder-kanaler" dvs de obetalda kanalerna på TV. Typ som animal planet och cartoon network tex, vi kunde se de kanalerna men de fladdrade hela tiden och vi vande oss vid de. Inget som störde min familj men gästerna, vi ansågs väl som snåla och konstiga haha. Men jag nördade sönder vid djurprogram. Gjorde en tatuering i mina äldre dagar längst höften upp till bröstet på sidan av tassavtryck. Just för att visa att jag älskar djur, de är snyggt och täcka mitt födelsemärke. Tatueringen blev intee poffsigt gjord men har inte orkat bry mig :) Brukar kolla videoklipp på djur när de gör bort sig och roliga bilder. Tycker inte de är lika kul när personer slår sig gul och blå.
Detta är ett exepel från 9gag:) Katter som ger onda blickar, men de är ju sååå sööööta <3