bakkus.blogg.se

2015-06-28
19:05:04

Galoppträning

Idag var det riktigt varmt ute så myggen har satt sina spår på min klena kropp. Willmar har bytt hage till den längst bort och lerpölar skulle passeras. Idag var superHanna med igen men jag red på banan och Willmar var på lite bättre humör än för två veckor sen. Tränade galoppfattningar med sadeln på.
Jag rider gärna med långa stigläder just för att jag har ett ryggproblem som stålar ner till mitt ena knä och då gör knät så otroligt ont. De blir helt stelt och de ända jag kan göra är att släppa ut benen så de blir långa och så knakar de i knät.
Men pga de långa lädrena så gled stigbyglarna av och på. Willmar ville köra sitt race och sprang ifrån arbetet med att trava på som en travare. När man sa till han med alla hjälper och spöt i fel hand så blev de en galopp. Försökte då hålla igång galoppen ett helt varv men han styr sig in snett igenom och de gick inte att styra runt. La man på ytterskänkeln och spöt på bogen så saktade han av istället för att styras vidare. Provade igen ett par gånger till slut så lattjade han runt. Lyckades totalt med tre hyffsat bra fattningar men två av de galopperna höll ett halvt varv. Ändå var han pigg och tyckte allt var roligt. Att gå på rakt spår var heller inte så populärt som vanligt...
Duschade av hela knölen efteråt och smörjde av sadelgjorden.

De där ser ut som tölt haha

Och att lägga huvudet på sned är populärt för att komma undan
Så här ser travar traven ut, flygande snabb.
2015-06-21
20:16:00

Piggelin

De var Willmar idag, en pigg och busig storliten häst. Hanna fick vara besökare idag (jag tycker alltid de är trevligt att ha med en person som sällskap). Blev uteritt då ridbanan höll på att röjas men de gjorde inget.
Red förbi bommen och på de breda vägarna. Tydligen har Sanna tränat mycket galopp där så de förklarar hans plötsliga galoppfnatt(ar). Precis efter bommen började han med att vända lite här och var, de gick inte att rida på rakt spår utan skulle bli kors och tvärs.
Kom till en vändplan, tänkte ja här kan jag trava runt lite.. W vänder rätt över och sätter galopp utan att jag var redo, försökte veja förbi Hanna men tur att hon fick agera stoppkloss. W skulle vara en liten klumpeduns och gå ner i dikerna för att komma in i skogen. De är rätt mycket häst att rubba.
I en annan galopp (utan kommando) så körde han ner huvudet och bockade! Jag trodde verkligen inte att Willmar skulle (kunde) bocka. Jag hamnade på halsen och tack och lov för att han har man så kunde jag hålla i mig. Hann tänka en halvsekund om jag skulle släppa och åka av för han var på väg ner i ett dike men Nej! Jag kravlade mig upp och skrittade hemåt. Han försökte med sina hyss igen tills man sa till han på skarpen och då gick allt som smör. Skrittade på rakt spår, ryggade när jag la spöt på bogen men han surade och vägrade se glad ut.
Svettiga blev vi båda två, mest jag. Min rumpa blev igen genomsvettig och ashårig!
Tack Hanna för utan dig vet jag inte vart jag hamnat :p (Bildbomb och inte vackra sådanna)
 
2015-06-20
14:04:00

Ritandet tillbaka

Har nu fixat photoshop och hittade tillslut ritplattan i förrådet. Jag är inte den bästa tecknaren men jag gör detta för det är kul och hoppas att jag blir bättre med tiden :)
Ritade (ritar) bara hästar hehe jag kan inget annat. Försökte på mig en drake som tillslut såg ut som en knubbig, ful krokodil. Den kastade jag. Men hästar iaf, när jag ritar linjerna ser allt bra ut men så fort jag färglägger blir de smet.