bakkus.blogg.se

2016-02-28
22:10:00

Fröken pigg

Fröken pigg var Pytla dårå. Red ut i sällskap med Vösk och Krit Hon vart superpigg! Så fort vi ökade tempo till trav kom vårkänslorna fram och de gick undan. De vita fick rida i bredd framför mig för att agera bromsklossar. Pytla höll på att slingra sig för att hitta en lucka mellan de vita så hon kunde springa galet. Men jag jobbade med att styra in henne i rumpan på dom..och gjorde halvhalter men de lyssnade hon knappt på. Hade jag ridit själv vet jag inte vad som skulle hända. Två gånger tappade jag kontrollen över henne så där tog jag tag i ena tygeln så hon fick snurra runt och gjorde halt. Efter en timmes bråk och spring i benen skrittade vi 30 min hem och den sista biten jobbade hon jättefint.
Jag tycker verkligen om Pytla så jag ska försöka komma ut lite fler gånger och rasta henne. Hon behöver röra på sig! Jag har fått skön träningsvärk efter det..hehe
 
På söndagen (idag) kom jag ut på eftermiddagen. Volten var bokad med lektioner så jag red bakom Eknäs i backen. Issa var med och fotade. Hon var inte lika pigg, tränade på halter och halvhalter. De lyssnade hon bra på, jag måste bara lära mig själv att bättra på sitsen och drivet på islänning. Ska kolla massa klipp och läsa på lite.
Köpte ett träns till Pytla också, med bling på pannbandet och nosgrimman. Hade tur med priset, kostade 699kr original, stod 50% rea = 350kr men jag betalade bara 175kr! Alltså så billigt! Och så fint. Vill så gjärna att Pytla ska stanna kvar så jag ska göra mitt bästa för att träna henne och mig själv och hjälpa ägaren.
Jag är så trött nu.. i morse frog vi först till Issas medis Felix i värmdö, efter det Pytla och efter det till Södertälje ridskola och kollade på dressyrtävling. Var en satans vacker häst som jag inte kunde släppa blicken ifrån..
Skämt åt sido, alla i stallet skämtar om pigga Pytla, tom Issa sa i ridhuset på dressyren "hur skulle detta gå med Pytla hhär inne" "Galant, efter ett par hundra varv i 180km/h" ;)
 
2016-02-16
21:39:00

Testa på

Jag har Pytla varje lördag o söndag så i lördags när jag red passade jag på att rida ut själv med henne för att veta hur hon är ensam. I början testade hon mig med att gå sicksack på vägen för att vända hem men bestämt nog så dig hon rakt fram.
Jag provade på alla hennes gångarter då, red mot härringe och vände. Gick bättre än förväntat. Testade som sagt alla hennes gångarter och tölten var ju helt magisk! När jag vände hem finns en bra backe för en liten galopp, jag förstod att hon ville hem så hon satte nog en lite högre växel. En snabb men jämn galopp, blev lite stark vid inbromsningen men hon lyssnade. Sedan lite trav och de kändes bra, måste säga att hon har en bra trav med och inte knackig som många tror att deras trav alltid är.
Måste påpeka att hon fäller tonvis med vinterpåls nu så de är piggborste och ryktskrapa som gäller på damen Röd.
I söndags på alla hjärtans dag var bokad med Issa. Först åkte vi med henne bil till hennes medis Felix och fotade. Sen bytte vi bil till min (jag har köpt en bil!!) åkte till berga nbg och besökte kossorna och kalvarna. Så söta :)) efter det till Pytla. Dock hade mörkret börja komma ikapp så bilderna blev inga bra på mig. Red bara fram och tillbaka i en backe bakom stallet. Det var middag för pållarna så hon ville bara hem och var lite bångstyrig och bråkig men efter mycket om och men så blev de bättre. Sen förstod hon väl hemma när Krit och Vösk sprang runt på volten att de inte var så brådis till maten. Men Pytla är världens gosigaste pålle.