bakkus.blogg.se

2017-03-31
20:21:54

Stopp

Red ihop med sällskap. 

Blev bara skritt men jag kan inte sätta fingret på vad det var med Jökladis. Hon blev rädd för allt nästan och ville gå egna vägar. Jag red barbacka men lär inte göra om det igen förrän i sommar i så fall. 
På hemvägen så stannade hon till, bara sådär och ville inte gå framåt. La på spöt o skänklar o allt jag kom på men nej, så vi stod där i fem min sen gick det fram. Hon ville vända tillbaka. Donnow why när hon vet vart maten finns.. när hon stannade igen styrde jag med tyglarna bara så gick hon dit för att vända men så rättade jag till med andra för att visa denna väg tar vi. Då tog de stopp igen. Hellångatyglar. Men neeeej. 
När hon insåg att vi var hemma då gick hon på. 
Tog en prommenad med henne en bit då en hund skällde men inte syndes. Tänkte om den var lös blir hon skiträdd så jag hoppade av o ledde en bit ocj sen upp igen. 
Är det för att vildsvinen födee sina kultar nu?

2017-03-24
13:29:06

Vildsvin

Idag red jag mee M igen. Vi tog en mysig skogstur men mitt i hela skogsturen så stöter vi på ett enormt vildsvin mitt på ljusa dagen!! Man var lite tanklös. Vad gör man? Alla bör ju veta om att suggor är livsfarliga om de attakerar. Men denna bjässen sprang bort. 

Är de så att ett svin skulle gå till attack så lär ju hästen skena bort. Bara att hålls i sig och åka med antar jag. Är man själv och promenerar ska man klättra upp i träd. Svin är nästan blinda men hör o luktar väldigt bra och så skenattackerar de. Dvs de springer allt vad de kan mot en och nitar meter ifrån en. 
Efter traumat 🙄 så hjälpte M mig med vad jag kan träna på för tölt. Samla ihop Jökla, rund i skritt som ett böjt spår sen krama om med skänklarna och driv men får inte kasta upp huvudet som hon vill. Vi fick till ett par töltsteg från skritt. Ska bli roligt. M är så duktig! 

2017-03-24
13:20:19

Tisdag

Red med Heppinn. Tog en liten tur i skogen med massa skutt över grenar och stock. Det var roligt och Jökla älskar att hoppa. Sen bakom hans stall finns en lång raksträcka som vi körde fullt ös. Jöklad flygande pass ❤ så häftig! Sen ramlar hon in i galopp. 

På hemvägen själva släppte jag tyglarna helt och använde rösten så fick Jökla välja själv vad hon ville göra. En smackning så gjorde hon en fin kort galoppfattning som var så mjuk. Blev la 1,5 timmes ritt totalt.