bakkus.blogg.se

2017-05-18
22:16:35

Varmt och svettigt

Blev en lång runda på andra sidan vägen med Signe. Finns en jättebra galopplänga där som inte Jökla orkar springa igenom hela men vi satsar på det. Hon tar så korta men sjukt snabba steg så man kan inte direkt ha korta tyglar och sitta i sadeln utan stå upp. Älskar jöklas sadel bara dom där bommarna gör att man inte kan korta lädrena så jag hade lite svårt att stå. Blev typ framåtlutning och hon bröt av mitt i galoppen. Tog ett pass steg o galopp igen. Studsade något så tappade stigbyglarna o höll i manen 😂 tänkte att hon skulle lägga in tölt men jag failade innan. Kanske 500m rak sträcka! Sen blev de lugnare såklart. Red på stora vägen hem. Signe som är så cool i trafik tyckte en lastbil inte var okej. Den var större än henne så nej! Hon gick ner i diket o Jökla bara bamsar fram o visar att hon är modigast 😅😍 älskade stofuxar. Va lite kämpigt för jökla att hålla takten med signe. Stort halvblod med långa steg vs liten islänning. 

Var över 20 grader. Rätt lökigt och jag kommer få träningsverk 😭☠️
Glömde visst skriva om gårdagen o så regnade minsann. Får en bild när hon envisades i hagen vs soliga idag 

2017-05-14
22:34:15

Repgrimma

Har nog glömt att skriva ett inlägg innan men idag iaf red jag en kort vända. Stallet har fått en ny pålle, jättesöt lillagubben häst 😍 åkte ut med Issa. Och eftersom den nya gick på volten så fick jag rida ut. Mattis hade skaffat nytt bettlöst träns o allt gick bra men så såg vi en spricka i remmen under "bettet" så fick bli repgrimma. Blev en liten vända ut. Hon lyssnade men gillade inte repgrimman så värst o så gjorde vi lite jobbiga övningar som halter 😂2017-05-09
13:39:41

Lugn-Storm

Vad hände med moder natur 😳🔫

Kommer dit, lite halvsol och relativt små snöflingor. Rider ut i skogen. Jökla får nån knäpp o blit superpigg o vill bara galoppera hem. Bromsen var tyglarna, skänklarna hade jag så långt ifrån som möjligt för rörde jag henne flög hon. Släppte jag tyglarna satte hon galopp. Visst vi träffade ett rådjur men hon vsr pigg innan de. Jag pratade högt med Jökla så "odjuren" skulle höra oss i förväg 😅 min största rädsla vid ridning är att träffa på ett vildsvin som attackerar 😳🙊 vad gör man? 
Lät iaf Jökla galoppera i uppförsbackar för de ville hon. Väl hemma gick jag in på banan och jobbade henne. Lika pigg där.. hon var så motvillig att jobba. Skulle bara kolla omkring o vad vet jag. De började bra i skogen tills hon fick en knäpp som förstörde allt. Rödtotten. 
Juste, vädret. De började hagla mer o mer. Sen snöade stora flingor. Mer o mer. Marken blev vit med. Undrar om det var varför Jökla fick en knäpp? Eller om hon är liks paranoid för odjuren i skogen som jag 😅