bakkus.blogg.se

2015-02-26
22:24:59

Lurvboll

Så idag eller ikvä jag  bekanta mig med en ny islänning. Pytla heter hon, ett ungt sto (för att vara i islandsvärlden så rider man in dem vid 4-5 års åldern) men hon är född 2008,alltså påväg till att bli 7 år i år. Men iaf hade pratat med hennes ägare och jag kommer kunna hjälpa till när hon är bortrest eller behöver lite extra hjälp :) tycker de är kul att pyssla med hästar och som en belöning får man rida eller gå promenad :).
Hon är en gosehäst men man måste vara lite bestämd mot henne, hon försöker sig på vissa saker flera gånger om och tillslut när man sagt åthenne lika många gånger då ger hon upp. 
Man ska vara snäll men bestämd.
De är de bästa orden för hästarna som jag hört. 
När jag borstade fick jag ihop en nästan lila stor hårhög som henne haha. Vill man sticka en tvär äkta islandströja så varsågod, hon fäller något brutalt mycket. Gick sen en promenad med Sandra på Brynja, Tjörvi som handhäst och jag med Pytla i grimman :) hon knuffades med bogen och drog lite, sen gav hon upp och hittade ett nytt sätt att bestämma dvs dra sig till gräset. Hon drog sig inte men dök med huvudet och man behövde inte dra upp henne utan bara ta ett "tygeltag" i grimskaftet så kom hon upp. De är mycket at träna bort men mycket kan hon lära sig :).
Ska bli roligt att lära känna henne och även från ryggen. De sköna är att de är stallet Bakkus bodde i så man känner alla o kan få hjälp om så behövs :)
Bästa bilden jag fick på henne. Stickelhårig fux typ med ljus man o svans :)