bakkus.blogg.se

2015-06-28
19:05:04

Galoppträning

Idag var det riktigt varmt ute så myggen har satt sina spår på min klena kropp. Willmar har bytt hage till den längst bort och lerpölar skulle passeras. Idag var superHanna med igen men jag red på banan och Willmar var på lite bättre humör än för två veckor sen. Tränade galoppfattningar med sadeln på.
Jag rider gärna med långa stigläder just för att jag har ett ryggproblem som stålar ner till mitt ena knä och då gör knät så otroligt ont. De blir helt stelt och de ända jag kan göra är att släppa ut benen så de blir långa och så knakar de i knät.
Men pga de långa lädrena så gled stigbyglarna av och på. Willmar ville köra sitt race och sprang ifrån arbetet med att trava på som en travare. När man sa till han med alla hjälper och spöt i fel hand så blev de en galopp. Försökte då hålla igång galoppen ett helt varv men han styr sig in snett igenom och de gick inte att styra runt. La man på ytterskänkeln och spöt på bogen så saktade han av istället för att styras vidare. Provade igen ett par gånger till slut så lattjade han runt. Lyckades totalt med tre hyffsat bra fattningar men två av de galopperna höll ett halvt varv. Ändå var han pigg och tyckte allt var roligt. Att gå på rakt spår var heller inte så populärt som vanligt...
Duschade av hela knölen efteråt och smörjde av sadelgjorden.

De där ser ut som tölt haha

Och att lägga huvudet på sned är populärt för att komma undan
Så här ser travar traven ut, flygande snabb.