bakkus.blogg.se

2014-07-26
09:06:00

25 Juli 2014

Jag tror min mamma tycker det är roligt att följa med till stallet :) Hon sms:ade mig i veckan och frågade om hon kunde följa med igen och de klart hon får! Nu var det ju så stekande hett väder på över 30 grader så vi tog det såklart lugnt jag och Momento. Mycket skritt och lite trav bara.
Mamma fick agera fotograf, var lite roligt för förut har hon inte gillat att fota så mycket då hon hellre vill se mig rida än att fokusera med en klumpig apparat. Nu gillade hon det däremot, drog med  nikken (min systemkamera) men bara med lilla objektivet 18-55mm men ändå, de gick bra. Jag hade bestämt mig att rida med kortbyxor och linne och barbacka på det hehe. Det var jättemysigt, dock var det endel bromsar ute som satte sig på mina ben men den västa bromsen av alla satte sig på Momento mitt under ridningen. Den var stor, ca 3-4 cm och 1cm bred, randig som en geting och mitt på hans rumpa. Dit nådde han inte, men han försökte bita och mitt ben var ivägen. Lyfte upp mitt ben och han försökte verkligen nå dit bak. Jag vände mig om och såg den skräck-stora besten. Tog såklart och smällde bort den. Tror ni inte att den surra runt och leta nytt ställe. Fysatan!! Travade iväg till andra sidan volten.
 
För övrigt skötte sig Momento sig bra, jobbade som sagt i skritt och sen i trav, istället för skänklarna smackade jag på som aldrig förr, han lyssnade och börja jogga :) Jag försökte sitta med hälarna ner utan att komma under magen, ni vet när man rider barbacka så blir benen dubbelt så långa hehe. Fick en fin stolsits heh men men.
 
Jag har gått ner sjukt mycket i vikt på senaste tiden, och såg nu på bilderna hur smal jag blivit. Inga bröst eller rumpa kvar, märks speciellt på mina bröst. Helt platta :( Gått ner någon kup-form då ingen bh passar längre.. sport-bh är de enda som funkar typ. Jag försöker inte banta heller, kosten på mig varierar. Ställde mig på vågen och då stod den på 56.6kg. Har vägt som mest 75kg.. Så ja, nästan 20kg viktnedgång. Äter massa onyttigt, godis, chips o cola. Men jaja nog om det. Kan ta lite av Momentos hull hehe :)
 
Nu kommer en bildbomb från dagens ritt, ignorera min sits, den är kass!
Söta kompisarna, arabfölet och shettisen
Momento och hans bästis (inte jag då)
Man kan göra flera saker samtidigt :)
Han älskar att tugga på bettet, dröjde extra länge med att ge de till honom o då började han gäspa :)
Taktik snack
Han kunde lika gärna ta spöt och läxa mig istället.
Kortbyxorna blev ju lagom skitiga och fick ligga på tork. Jag vandrade runt i trosor i stallet..
Fick han sin efterlängtade mat, mamma tar bildbevis :)
2014-07-20
10:06:00

18 Juli 2014

Först vill jag säga att det är superskönt att få ha en riddag på fredagar, när veckan är över belönas jag med att få mysa med min medryttarhäst, även om vi haft lite otur blir jag glad över att klappa och borsta :)
Nu i fredags så var han fullt frisk, inga skor fattades eller sjukdomar eller något dumt!
 
Jag skulle rida runt kalsvik med en vän som står i grannstallet i jordbro, där jag red innan men sen fick jag ett sms att hon skulle vara barnvakt, jaja så drog med mamma. Hämtade upp henne med lastbilen som killen körde och de är också ett plus i kanten, att få skjuts till stallet varje fredag ;) Nåväl, nu har Momento börjat få äta lite kraft efter varje ridning, kanske piggnar till hehe.
Eftersom mamma följde med så tänkte jag inte rida ut, lite taskigt att hon ska få pringa efter en storhäst så blev banan. Då kunde jag lika gärna rida mjukgörande vilket det blev. Fick ett sms av Madde innan som sa att "känn efter om han känns halt eftersom en bit av hoven hade gått av sen han tappade skon" men det var inga konstigheter. Han är lite snubblig av sig när han degar fram och glömmer benen, sen har han en gammal bakbens skada som känns och syns när han går men den släpper efter uppvärmning så att det är inget att bry sig om och inget han får ont utav :)
 
Momento var jättefin på banan, första gången jag är nöjd på länge men en ridning på banan. Han stretade lite emot i början men med skritt/trav/skitt/trav ett par gånger så blev han mjuk. (tog de tipset från Madde). Ville inte använda spöt allför mycket heller, jag höll benen överdrivet ifrån honom när jag körde öppna och sluta längst bansidorna. Duttade lite mjukt med hälen och han lyssnade bara bättre och bättre, spöt tog jag till när han skulle gå framåt. Han krullade ihop sig och jobbade galant. Körde volter, även trav och böjda spår. Liite svårt att få till högergaloppen men den satte vi och han var mest glad och öronen upp i skyn. Red ca 30 min, efter all träning när jag skrittade av honom så skrittade han ordentligt, annars brukar han hasa sig fram och släpa på benen men nu så gick han verkligen och var nöjd själv tror jag. Jätteroligt att känna "yes, fan va bra!" har ju typ bara ridit honom 2-3 gånger ever.
 
Juste måste tillägga att han INTE stod i rödleran idag när jag hämtade honom ;) men när jag släppte ut honom så var det direkt till leran haha.
Siktar mot gräset direkt när man tänk o ta en fin bild..
Han stod och slickade upp min hand här, vet inte vad för gott jag hade där.
 
2014-07-11
23:20:00

11 Juli 2014

Fredag! och vad betyder det? Jo dags att rida Momento och jobba lite på banan, tjohej!!...
Men nej, jag har planerat denna eftermiddag, mina två vänner Issa och Anna följde med till stallet och fick träffa gubben. Han var tydligen jättelik Musse, en häst från ridskolan vi red på tillsammans i. Men jag vet inte om Musse stod på ridskolan när jag började.. så Anna blev helt förälskad i Momento hehe.
Jag tänkte såhär, vi 3 är från samma ridskola och vanlig skola haha de är några år äldre än mig, så de skulle få hålla en lektion för mig på volten. Momento är som sagt, väldigt seg. Kräver mycket driv för att få ordentlig skritt och framåtbjudning men man får inte använda för mycket skänklar då han till slut blir skänkeldöv! Mer spö än ben, och han lyssnar inte alltid på allt så ja, ponnyfasoner i en storhäst :) Inget fungerade förra fredagen när han testade mig i allt -.- suck!
 
Aja, dagens lektion av mina damer, toppen! Ska tänka på att bli rakare men ändå sitta tyngre i sitsen, skänklarna hamnar på rätt ställe (blir lite långt bak då jag ridit Bakkus mkt, islänning) och lite annat skoj. Fick en uppgift av ägaren som sa att jag gärna får rida på banan mjukgörande då han kändes stel igår och då skulle ju denna lektion vara perfekt!
Vi tog in honom, hittade inget grimskaft denna gång men en grimma (hur lyckas man??) så ledde i en lila grimma utan skaft haha. Väl i stallet så borstar jag halsen och tittar ner, vad ser jag då, jo hans vänstra sko är av!! Men fa faan då Momento, varför har jag sån otur varje gång med dig?!
Happ bara att suga ihop och göra det bästa av situationen och borsta, gå några varv på banan och sen ut i hagen igen. Så bra dag var det i stallet. Nu hade till och med en bit av hoven gått sönder och som ni läst tidigare så älskar han att gå runt i rödleran (bäck med kopparfärgad vatten/lera) som säkert har fått båda skorna att lossna. Ägaren vet om detta och hagen är verkligen hemsk, härlig men hemsk på samma gång. Nu är jag arg och irriterad, mest ledsen. Hon sa nu i alla fall att jag har 2 dagar att ta igen (känns lite som ridskole-tiden när man avbokade och fick rida igen) jag har bara haft sån osis :(
 
Bakkus börjar gå mot bättringsvägen har jag sett, han kan få promenera lite längre sträckor och bara det lilla gör mig glad. Kommer åka ut till honom och hälsa på, kanske ta en promenad, fota och pussa på mulen <3