bakkus.blogg.se

2015-07-28
19:35:00

Rent vatten

Så i söndags hade jag stora bebisen igen och kände att loggboken i stallet räckte till för att skriva i.
Det började med att rengöra badkaret och hinkarna i hagarna ordentligt och fylla upp nytt vatten. De är självklart man vill dricka rent vatten!
Red ut slingan förbi grannstallet med sällskap av Tuddeliton. Willmar var trevlig att ha att göra med i stallet, knappt att han skrapade fast jag pillade precis överallt på honom, däremot var Tudde inte lika lugn.
Iaf jag hade för mig att den ridslingan tog ca 40min men det var snarare dubbelt så lång tid. Blev attackerad av broms och mygg (jag då) men inte W för han var dränkt i anti-medel.
Jag har lärt mig något, eller vad jag ska träna på just med honom. Det är broms och kontroll knapparna. När man rider ut med Tudde i sällskap då är det snabbast vinner. Tudde är välskolad, säger man halt ja då är det halt. Willmar ser det mer som "ooh han saktar av då kommer jag ikapp tjohoooo" o så sitter piloten (jag) och försöker bromsa in honom med halvhalter. Det gick bra i uppförsbacken för då satte han travartrav och ville verkliiiiigen galoppera men jag gjorde väldigt tydiga halvhalter och så blev bara flygande trav (ingen skön trav).
Sedan kom gräs och träd i vägen och han är de största matvraken någonsin! Han liksom kopplar bort mig, jag finns inte längre, det är han och hans mage -.-
Till och med i början av uteritten börja han ta sina egna vägar och klättrade för att käka, ba jaha?!
I andra travsträckor blev han jobbigare och piggare, då var det tävling och skita totalt i mig. Även om jag försökte säga åt han på skarpen "lyssna på mig, jag finns, sluta dra efter mat osv." nån gång gick det o höll i 10 min sen började hans "tjaffs" igen.

Han kändes lite halt i slutet men det kan ha att göra att han inte gått på rakt spår på hela ritten. Skulle bara klampa sig till gräs och grenar. Min kraft i armarna tog slut. 2 tjejer från stallet fick kolla när jag gick med W och han såg inte halt ut då. Ställde han i boxen så han fick äta i fred och Tudde fick sällskap under avsadlingen.
Han är ju söt den stora men så hungrig, jag förstår inte hur man kan vara SÅ hungrig!?
Och så våran stallkatt som tydligen heter Kalle. Världens mest sällskapliga katt som gärna klamrar sig fast på en.
2015-07-26
09:26:34

Dygnsur

Åkte ut till  stallet igårkväll vid sju-tiden med Emelie. Spöregnade så vi blev helt dygnsura, ingen av oss hade nån större ridlust i spöregnet. Men min uppgift var iaf att kolla till Willmar och Tudde. Willmar kom travandes några steg och Tudde med men fick ändå gå in i de höga våta gräset. Willmars kastanjer såg bra ut och han såg lite nöjd ut med sällskap sedan vände jag mig mot Tudde och hela han skakade av kyla. Rumpan, rygg/mage och ja hela hans kropp hoppade för att han frös!
Fick lite smått panik hur jag skulle ta in dom, hade ingen grimma så tänkte om jag ska försöka leda i huvan de hade på sig. Men jag småjoggade upp till stallet och ropade på hästarna fast de rörde inte en fena. Berättade för Emelie och beslutade att ta in dom. Powerwalkade ner  till hagen igen och Tudde var med på noterna, han tom gick före Emelie och in i W's rumpa, så bråttom.
Väl inne i stallet fyllde Emelie på torv till Tudde och direkt så hjälpte Tudde till att fixa till högen och snabbt ner och rullade sig ett par gånger och blev så glad! Tror det var hans sätt att säga tack, han gick fram och myste lite och ner o rulla igen. Willmar frös inte men tror nog han skulle det efter natten för det var svinkallt med regn och kallare blir det på natten. Kom hem vid 21.30-tiden.

Här tror jag min mobil lite stryk av regnet då när jag skulle fota inne i istallet så blev allt på kameran i mobilen mörkgrönt och tog kålsvarta bilder fast lamporna var på. Hoppas de är bättre idag (ja jag fotar varje gång jag är i stallet)
En väldigt nöjd Tuddelito.
De fick hö och lite päron :)
2015-07-19
22:17:31

Nya dojjor

Nu har jag inte skrivit på ett tag men visst ändå har de hänt lite saker :)
I tisdags införskaffades en ny bil, en Chevrolet 2500 V8 med dubbelhytt. De är egentligen min killes drömbil (för studen) men den är stor och den kommer bli maffigare. Dundrar när den körs och stor som en lätt lastbil. Inte en bil i min storlek dvs men liiite har jag kört den. Så vi har varit ute på nätterna och meckat och brassat hela veckan lång.
Åkt en gammal skylift från 1989 har jag också gjort på landet. Den går lite knackigt när man är längt upp och då svajar hela korgen man står i, de mina vänner är obehagligt haha men en fantastiskt fin utsikt!
Hunden har blivit kastrerad och de blev nått fel med de hela så hans pung blev helt blodfylld, vinröd och stor som en handboll. Åkte akut in med honom för yttligare operation som gick mycket bättre. Han är så klumpig i tratten men älskar att bli kliad på huvudet, de är ju svårt med tratten på..o den har spruckit ett par gånger därav tejpen.

Idag var jag Willmar-vakt, han skulle få nya skor. Den bästa hovslagaren var ute som är så trevlig så. Fick lära mig ett o annat om skor o skoning. Jag har gått i tankarna på att bli hovslagare men alla utbildningar ligger så långt bort! Willmar var envis och la all sin vikt mot hovis och skulle knöla sig så gott de gick. Efter ett par timmar tröttnade han lite. Hade min mor med mig ut till stallet. Vi båda var imponerade över varmskoning. Såg så häftigt ut men doften av brända hovar var som bränt hår typ. Efter 3,5 timmar av skoning var det klart och han hade längtat efter hagen. Tudde stod och väntade in honom helt lycklig..och W efter gräset.
Tänkte åka ut till landet efter stallet men sl sammarbetade inte som jag ville, stallbussen skulle vara i västerhaninge 5 min efter att sorundabussen gått. Så typiskt och båda går varannan timme!! Aja så jag drog hem och städade. Insåg när jag vattnade grönskan på balkongen att hallonen hade kommit fram och de amerikanska blåbären som är stora som min tumnagel :D mums.

Ledsen Oden när jag ska ut.

Glad Oden när jag är tillbaka.
Så tufft att hon orkar sko så länge, de tålamodet och styrkan ger jag stor eloge för!