bakkus.blogg.se

2015-01-22
13:39:43

Sen dess..

Idag är det en månad sen Bakkus lämnade oss. De känns inte som de gått så lång tid faktiskt. Saknar han ooerhört mycket.
Jag har inte rört en häst sen han gick bort, förstår ni?! En månad utan att ha klappat en häst. De ligger inte i min natur :( 
Jag har kommit ut ur skalet med medryttarhäst. Jag saknar ridningen något fruktansvärt. Jag är trött på dagarna och väntar på att få gå och lägga mig igen, som en pensionär. Därför söker jag nu en ny häst att få bekanta mig med och jobba vidare med. En ny medryttarhäst att bli långvarit förhållande med. Söker helst islandshäst men det är inget krav, däremot ska det finnas kommunikation dit och lugnt stall UTAN skitsnack. Ska annonsera ut mig själv som sökande medryttare. 
Inte klappat en häst på en månad. Inte ridit på snart 3 månader.. jag är naken utan häst.
Jag och min pojkvän har varit i planerna länge på att flytta. Vissa kanske tycker att vi är för snabba men  då tycker jag nästan att förlovning innan ett halvår ihop är för tidigt :) (vi har varit tsm mycket längre än så) våran plan är att bo i villa trotts vår unga ålder. Vem vet, drömmen kanske slår in. De stället vi ska besöka är en av sveriges mest hästtäta ort :) 
Bjuder på lite av vad mina föräldrar är någonstans.
En gammal bild på oss :')
2015-01-08
20:12:32

Mobilspel

Nu när terminen kommit igång så följer jag ofta med killen på hans jobb i limousinen. Skoja de är ingen limo men har alltid kallat lastbilen för den gröna limousinen :) Iaf man blir lätt uttråkad om inget roligt jobb dyker upp, då är de tur att ha sin android med sig fylld med spel. Dock har jag jättesvårt att veta vilket spel som är roligt. Tröttnar rätt lätt.
Hade en period där jag spelade Candy crush saga som alla spelade förut med. Det var roligt men inte när man var tvungen att vänta timmar på att få ett nytt liv. Nu sitter jag på nivå 95(?) nånstans där. Inte spelat det på ett bra tag.
 
Men nu ni har jag hittat de perfekta spelet för mig. Visserligen laddade jag  ner de för 2 år sen men spelade för fort så blev klar med alla nivåer och de fanns ingen uppdatering. De är inte bara ett spel utan flera. Några påminner om de andra men de är olika banor :) Spelen är bra hjärngymnastik också!
Spelen är (alla bilder lånade från google)
- Can you Escape
- Mahjong
- Endless Escape
Detta är "Can you escape" och de går ut på att komma ut från dörren/hissen genom att hitta ledtrådar i rummet samt knäcka koder om det finns.
Mahjong känner väl alla igen.
Under är "Endless Escape" där måste man vara smart. Knäcka många koder, kan vara allt från matte till färgkoder. Denna under hade jag svårt att lösa så killen gjorde den. Där ska man ändra färg på kuben genom att kolla på färgschacket på vänster.
Oh bilden ovan hade jag grova problem med. Nötat som bara den! Tänker inte avslöja hur jag knäckte koden men man måste använda sig av ledtrådarna. Har ni tips på andra roliga spel så skriv en kommentar!!
 
2015-01-04
11:44:50

Årskrönika

Kanske ska göra ett sånt här inlägg för att inte döda bloggen helt. Kom hem ganska nyligen och började leta efter ett USB som Matilda gav mig men jag hittade det inte. Fick 2, en grön och en rosa men bara den rosa räckte. I full panik om att Mattis kommer när som helt letar jag. Har alltid haft usb:na nära mig. Jackor och en handväska men hittade de ingenstans. Blev helt till mig och letade men hittade ingenstans. Herregud, brister ut i gråt för min frustration, tänker "ooh herregud måste hitta det! Köp nytt, kör som en galning och lägg in bilderna på nytt!" Städar bokstavligen hela lägenheten. Disken i köket, tvätten, bäddar om sängen haha. Men så till sist när jag ger upp så kom jag på att tänka.. kameran.. den har jag ju använt så måste jag lagt den i väskan. Och där var den, den där rosa usb som jag gråtit över haha. Ska köra ut ett expressbud till Mattis, de minsta jag kan göra.
 
Så vad har hänt under 2014? Mitt förra inlägg var skrivet med mobilen under nyårsnatten. Nu tar jag det ordagrant det jag kommer ihåg.
Familj och vänner har jag både vunnit och förlorat av helt olika skäl. Jag har bara kommit närmare Bakkus familj och så bra som jag känner de nu hade jag aldrig gjort om inte den där slumpträffen på kvarntäppan blivit av  och för att jag och Matilda gick i samma skola. Gänget i orten (låter så gangster) är jag inte med mycket längre, men där vi avlutade vårat snack de är där vänskapen är pausad. Jag vet att de alltid finns där. Familjen träffade någon/gra gånger i veckan och vi har de lika bra varje gång. Fick en ny laptop av pappa under mellandagsrean!! Den är grymt bra :) Mest genom stall och de 3 jobben jag haft under 2014 har jag blivit bra vänner med och alltid haft roligt på jobbet, okej inte sista 2 veckorna på senaste (bytte boss). Jag är nöjd med vänskapen under året.
Bakkus flyttade till Näsets gård 18 januari förra året från Tyresta by. Det var massor utav snö den dagen men så mysigt. Han var en bråkstake att gå in i transporten men väl framme blåste han upp sig och visade sin finaste sida. Vi fick ett par turer runt området och någon ordentigt arbetspass på rundkorallen och den tölten jag fick där var obeskrivlig :) Den sista ridningen vi fick var när det spöregnade fast solen stod i topp. Sen blev han sjuk och de var där de jobbiga började. Jag saknar prinsen jättemycket och de är ingen som kan ta den platen han tog i mitt hjärta. 22 december 2014 är ristat. De är aldrig, aldrig, aldrig kul att säga farväl av någon man känt i 3 år.
Momento träffade jag under en varm sommardag i juni/juli? Mitt minne är dåligt. Jag letade efter en till medryttarhäst när Bakkus var sjuk och de skulle dröja en evighet. Blev naken utan häst och ridning. Såg Momento på annons och han bode bra till, Västerhaninge :) Ägaren Madde var jättetrevlig och första gången pratade vi så länge att Momento somnade till haha. Jag blev kär i honom, inte ridningen men i honom. Hans färg var speciell och hur bra uppfostrad han var. Han drog sig inte efter gräs, kunde leda med bara grimskaftet runt halsen. Ridningen var en annan femma, han var seg men så skön att sitta barbacka på (Jag älskar barbacka) men så varma dagar vi hade under sommaren så jag förstod att han inte orkade jobba. Vi flyttade stall senare men då blev han dålig. Gammelgubben blev halt på alla 4 och de gick inte att göra något åt. Lyckeby är nära hem till mig så en dag promenerade jag dit, tog bara 35 min. Tråkigt, när man börjat förstå och gilla en häst och så tas den bort snabbt från en. September var det, otroligt tråkigt men minnen kvarstår!
Palejas ägare hörde av sig till mig när hon hörde rykterna om att jag letade häst. Så jag åkte och provred, den gången måste nog varit den bästa. För det var då jag kände när hon jobbade med ryggmusklerna, man sköts upp en bit. Då red jag ganska ofta, 1-3 dar i veckan tror jag. Det var mysigt men jobbigt med galoppen och när hon krökade på nacken så mycket att de man fick jobba med var att lyfta upp henne Men annars var hon en trevlig häst. Och smart, som när Hanna var ute så gjorde hon sin fason att stå helt still vid skänkel. Jag tröttnade på mig själv men Paleja hann före och satte trav från halt. Provade barbacke en gång men de gick dåligt. Höll på att halka av flera gånger haha. Linda var en trevlig prick att lära känna. Måste tillägga att jag ramlat ev en gång under de året o det var med Paleja, hon snubblade över ett hinder och vi gjorde en kullerbyta. Tyvärr blev de en olycka i stallet för Paleja var en knasig dam i hagen så hon var tvungen att åka :/ Men eftersom jag och Linda fick en bra kontakt då så hittade jag Tinkerbell på annons. Hon blev det och Linda gillar henne men min ridning från 1-3 dagar i veckan gick till 1 gång i månaden typ så att jag kände att jag tappade allt. Jag ville utvecklas med henne fast de får hon ta över, jag lägger ridningen lite på hyllan.
 
Så från 3 hästar till ingen häst. Snacka om otur. Om någon seriös person där ute vill ha en hjälpryttare så finns jag till hands. Har inget CV till ridningen precis men personer som känner mig och kan förklara hur jag är. Jag är naken igen utan häst :( kommer snart skaffa föl shettis som Mirakel och ha på balkongen o föda upp helt själv haha. Jag hoppas 2015 bjuder på en massa tur!
 
Här får ni lite bilder under året och lite innan dess.
Bakkus under våran tid tillsammans!
Dagen vi fyttare in til Näsets gård.
Firade min födelsedag med Bakkebus och gick promenad runt tyresta, tricktränade o lekte i snön :)
När vi stod på Kvarntäppan och Kalle fanns, jag och Isabel red i mörkret barbacka. Så mysigt,
Issa följd med och hon fotade riktigt fina vinderbilder 2012. Att det var så längesen!
Under hösten blev Bakkus frisk från sin första hälta och jag fick åka ut och rida. Mina föräldrar följde med, blev bara en skrittur.Var så lycklig den dagen
Min snygga utväxt hehe har typ den utväxten nu med men inte så fettigt hår. Inte alltid jag red utan blev många promenader.
Svinkallt denna dag men pållen pumpade på, vi red förbi Hammarby gård med sällskap :) träffade fina baskjirhästar.
Barbacka is the shit. Michelle följde med och vi tricktränade och jobbade lite på banan :)
Momento och jag varade inte länge men vi fick njuta av sommarens 30 grader.
Jag red i kortbyxor (barbacka ofc) men red ca 30 min den dagen. Min stolsits haha bry er inte om den.
Jag trodde aldrig gammalgubben Momento skulle ha sånn energi att bocka, men fan va glad jag var och han. Red halva kalvsviks rundan.
Paleja och jag blev inte så långvariga heller men det var något jag fastnade för med henne.
Hon hade långa uftiga steg, antagligen för att hon travtränats innan.
Fina damen Paleja. Sen har vi Tinkerbell när hon kom till stallet. Så fin tinker de där
Hon blev genast bra kompis med alla i hagen :)