bakkus.blogg.se

2015-03-29
19:18:00

Rutiner

Nu är jag ett år äldre :) hejhej 23år..shit önskade att jag kunde stanna 20 föralltid.
Iaf var hos jättebebisen och vilket icke härligt väder det var varit. Pissregn och alla mina regnkläder är ju såklart hos mina föräldrar..
Men kunde iaf gå igenom rutinerna eller få in en rutin nu när de e nytt stall. Var inga större konstigheter :) 
Dygnsur och pigg häst som gjorde sig stor och tittig. 
2015-03-27
12:29:17

Norge

Det var detta jag väntat på länge, att killen får en långkörning men detta var ju höjdpunkten. Bila till Norge! Att även få komma utrikes på jobbet hehe.
Vi gick upp kl 5, hämtade mitt pass och sedan till bromma och lasta. 3 st elcyklar, snygga var de. Så från kl 6 åkte vi. I Karlskoga handlade vi lite godis och läsk, till min besvikelse hade inte coop forum cola..alltså coca cola 50cl var helt slut!?! Aldrig varit med om de tidigare så jag tog en dr pepper. Var lite speciell i smaken men gick att dricka.
Där började det snöa och mer o mer kom längst vägen. Längre fram blev det världens halkbana, träffade på lastbilar som åkt i diket och knappt klarade uppförabackarna. 
Kl 14 var vi vid norska gränsen, behöver inte legga eller visa pass vid tullen. Väl inne i Norge var det såå mkt skit och så jäkla vackert! Berg, sjöar och skog. Hur många tunnlar som helst som var dåligt belysta, en tunnel går under vattnet och man kände hur trycket mot öronen blev mer o mer.
Vi skulle till ett hotell i Tjøma så genom Askim, Oslo och några till städer. De skulle ta 3 timmar i Norge men väglaget var brutalt dåligt. Snorhalt, såg minst 20 lastbilar som hade snökedjor satt fast vid vägkanterna o kört i diket. Flera personbilar fick problem med. En längre bit in vardet 1dm is på marken med hål så det var som att köra i en trappa långa sträckor. Däcken tar sån himla stryk av det.
Eftersom det var såpass dålig väglag kom vi fram 5 timmar senare än planerat. Enligt GPS skulle de ta 7 timmar från Stockholm till Tjøme men nä..13 blev det istället. Efter det var de raka vägen hem o så trötta vi var!! Tog en powernap kl 2 på natten  i bilen sen var det gasa 140 hela vägen hem. Väglaget blev bättre i Sverige. Hade fasiken ingen täckning alls i Norge :/ var på roaming hela tiden.
Blev en snabbvända på donken i sköndal, till våran besvikelse var pommesen gamla och mina nuggets hade legat framme ett bra tag. Allt smakade illa, ja juste skulle ha sour creme dip men fick 2 sötsura -.- svårt att ta rätt när man är den enda kunden kl 4 på natten. 
Idag är det vila, imorgon fyller man år men inget planerat utom restaurang på kvällen.
Såhär dåligt belysta var alla tunnlar i Norge.
Jättefin utsikt men blev väldigt dimmigt mot kvällen.
Som sagt, flera lastbilar och personbilar blev strandsatta.
Ni ser..halt ute
Nu ligger bilderna tvärtom men en upplevelse vardet. Kan jag skryta att jag varit utomlands i år ;)
2015-03-21
20:13:12

Flytten

Ja inte jag då men Willmar, inte så långt men i samma område :)
Blev en tidig morgon, gick upp kl 6 och såg på facebook att någon postat en bild på värsta vinterlandet ute, väckte killen för att visa och sen somnade om hehe. Fick skjuts av Sannas far, var supersnällt! Väl framme så fick Sannas crew packa allt och jag fick borsta stora bebisen. Planen var att han skulle dra "sina" ägodelar hehe. Allt gick som planerat och vi var tidiga just för att slippa den värsta trafiken vilket är smart. Jag fick vara huvudmannen, bokstavlingen med att springa fram till Willmars huvud och gå vid honom när och om de kom någon bil eller skrämsel. Såklart stötte vi på några bilister o få av de var idioter till förare. Vi var ett smart led, en bil bakom som var med oss o låg lite mitt på vägen med varningsblinkers JUST för att visa bilisterna bakom att sakta ner och varna! Men så ökade de farten när de var i höjd med Willmar -.- han blir lite tittig och trippar, jag vinkar med armen upp och ner men nä..riktiga trögon!
Över huvudlag gick allting bra, vi kom fram hela och friska, W la en stor skrik gnägg rakt i mitt öra..de var väl tacken haha. På tal om tack så hade jag och Sanna fått blommor och choklad av ägarna som vi räddade hunden på förra helgen :D hur fint som helst ju.
Willmar fick springa ut i en egen hage på direkten och oj vad fin han var när han sprang i snön. Utsikten var sjukt fin och att se han trava omkring..aah magiskt som en saga <3
Sen var det tillbaka och skrubba box, installera alla prylar på plats. Killen hämtade mig och vi for till Sorunda och hade lite trevligt tillammans.
Dagen i överlag var jättebra och självklart så ställer jag upp med det jag kan :) Jag behövde komma ut och stallet är det bästa jag vet. Jag mår som allra bäst där med vänner som har samma intresse. Tack för idag!
Kastar upp lite bilder, fast blir inte i superkvalité..
Sista gången i gamla stallet, glad att solen var framme och att de var vindstilla med vackert vinterland.
Heejdåå, mot nya äventyr.
Han skötte sig fint stora bebisen
Här gjorde han ett stort hopp som jag missade ..
Luftig trav
Utsikten
Kommer ännu närmare Bakkus familj och vänner så nu blir de en massa uteritter ihop